4 leuke spelletjes voor op een verjaardagsfeestje

Het verjaardagsfeestje van je kind. Wat moet je dit jaar nu weer gaan doen? Voor veel ouders is het een herkenbare situatie. Je kunt er voor kiezen om naar het zwembad te gaan, naar het pretpark of een speelparadijs. Maar je wilt toch een beetje creatief zijn en het moet een geweldige dag voor je zoon of dochter worden.

Wist je dat je een kinderfeestje ook prima thuis kunt houden? Wij hebben aantal leuke spelletjes op een rijtje gezet en geven je graag wat tips. Wedden dat het een geslaagd feestje gaat worden?

Spelletjes voor een verjaardagsfeestje die je thuis kunt doen

Je kunt namelijk gewoon thuis spelletjes spelen! Wie kent niet die verjaardagfeestjes waar je verstoppertje deed? Of waar je ballontrappertje mocht doen? Wij hebben een aantal superleuke spelletjes voor verjaardagsfeestjes voor je uitgezocht. Bekijk ze gerust en organiseer een knaller van een verjaardagsfeestje voor jouw kind!

Verjaardagsspel tip 1:

Dit is een leuk tikspel, dat buiten of binnen (in bijvoorbeeld een gymzaal) gespeeld kan worden.

Een van de spelers is de hond die vastzit aan een touw. De lengte van het touw bepaald de grootte van het hok. Plaats een aantal pylonen om het hok te bepalen. De hond dient deze de spelers te tikken; zodra de speler is getikt gaat de spelers naast het hok staan. Als een van de overige spelers onder het touw weet te kruipen mogen alle spelers weer meedoen aan het spel.

Verjaardagsspel tip 2:

Speel het klassieke spel ‘Boter, kaas en eieren’ in real life!

Je mag pas lopen als de andere rij de bal heeft gelegd of verplaatst. Als alle ballen liggen mag je dus verplaatsen. Heb je geen ballen of hoepels? Vervang het door andere objecten. Bijvoorbeeld kranten in plaats van ballen en maak vakken van stoepkrijt.

Verjaardagsspel tip 3:

Hoe simpel kan het zijn?

Trek je schoenen uit, gooi ze op een hoop en rennen maar!

Welk team is als eerste weer terug?

Verjaardagsspel tip 4 (ook leuk voor volwassenen):

Op elk veld komen spelers te staan. Één staat met bal in het veld en aan de andere kant ook, maar zonder bal. Probeer te scoren en na je worp ren je naar de andere kant en wacht je op je beurt. Vang je niet of je gooit in het net of uit het veld dan sta je aan de kant en doe je niet meer mee. De laatste twee hoeven niet meer te rennen maar proberen de bal op de grond te krijgen. Heb je geen net? Je kunt ook een touwtje spannen tussen 2 palen.

Meer informatie over het Buitensportnet

Tips om zelf spelletjes te denken voor een verjaardagsfeestje

Hierboven heb je een aantal spelletjes gezien die je kunt doen. Maar er is nog veel meer, bekijk hier alle spellen.

Trek zelf ook eens een uurtje uit en je kunt allerlei leuke spelletjes bedenken die je kunt doen met de kinderen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Tip 1: Wat vinden de kinderen leuk?

Het is altijd goed om bij de kinderen te achterhalen wat ze leuk vinden om te doen. Waar jongens het vaak leuk vinden om te voetballen en partijtje willen spelen, kun je ook allerlei varianten bedenken. Zo kun je ook voetbal met blokken doen of dribbelen tussen matten door! Kijk bijvoorbeeld eens hier voor leuke ideeën. 

Tip 2: Schrijf ideeën op papier en maak een top 3

Trek eens een halfuurtje uit en schrijf allerlei spelletjes op papier. Je zult zien dat je zelf heel wat ideeën hebt. Leg de ideeën voor aan je zoon of dochter en laat hem of haar de 3 leukste spellen kiezen. Op die manier bepaalt de jarige wat er gebeurt, maar heb je zelf toch nog een beetje controle.

Tip 3: Wees creatief

Kinderen vinden spelletjes die ze nog nooit gedaan hebben, vaak erg leuk. Wees daarom creatief en durf ‘out-of-the-box’ te denken. Je kunt je creatieve ideeën eerst eens uit proberen met bijvoorbeeld de kinderen uit de buurt.

Jouw verjaardagsfeestje wordt een succes!

Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje voor je kind of een verjaadagsfeest voor volwassenen: het wordt gegarandeerd een succes!

Geef jezelf toegang tot alle spelletjes die je kunt doen op een verjaardagsfeestje!

X