4 redenen om dit jaar een fietsvakantie te boeken

Fietsen is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Zodra het eerste voorjaarszonnetje verschijnt, springen we massaal op de fiets om de prachtigste natuurgebieden te bewonderen. Toch zijn er maar weinig Nederlanders die daadwerkelijk op fietsvakantie gaan. Vreemd eigenlijk, want een fietsvakantie kent enorm veel voordelen!  

Heb jij nog geen vakantieplannen voor de aankomende zomer? Overweeg dan eens om een fietsvakantie te boeken. Een fietsvakantie in zowel binnen- als buitenland staat garant voor een onvergetelijke ervaring. In dit artikel geven we 4 redenen om dit jaar een fietsvakantie te boeken.  

1. Je ziet veel meer   

Is het je wel eens opgevallen dat je op de fiets veel meer van de wereld ziet? Je geniet van de fluitende vogels, krijgt meer aandacht voor details en komt op plaatsen waar je anders nooit zo gemakkelijk zou komen. Als je alleen maar in je auto zit, heb je waarschijnlijk weinig oog voor de wonderschone natuur. De auto’s die voorbij razen, opletten in het verkeer en het feit dat je sommige gebieden minder gemakkelijk kunt bereiken, maakt dat je in de auto veel minder van het land kunt bewonderen. Stap daarom op de fiets en laat je langs allerlei bijzondere gebieden voeren. Zo kun je in een kleine week tijd ontzettend veel nieuwe dingen bewonderen. Van prachtige natuurgebieden tot zelfs geheel andere landen. 

2. Goed voor de gezondheid  

 Fietsen verleer je nooit, dat klopt. Toch is het een illusie om te denken dat je zonder training honderden kilometers op de fiets kunt afleggen. Om blessures te voorkomen is het daarom belangrijk dat je voor de vakantie goed traint. Dit is tegelijkertijd ook een goede stok achter de deur. Met een prachtige fietsvakantie in het verschiet, weet je waar je al die weken zo hard voor traint. Dit maakt het fietsen niet alleen leuker, maar zorgt ook nog eens voor meer discipline. Hierdoor verhoog je je uithoudingsvermogen, waardoor je goed in vorm blijft en van een betere gezondheid geniet. Kortom, een fietsvakantie kent bijna alleen maar voordelen!  

3. Controleer je autoverzekering  

Je autoverzekering controleren? Dit klinkt een beetje gek als je op fietsvakantie gaat, maar het is wel noodzakelijk. De meeste mensen rijden immers niet de gehele weg op hun fiets. Vaak rijden ze naar een bepaald punt, waarna ze pas heel wat kilometers zullen afleggen. Bijvoorbeeld omdat ze een fietsvakantie door Europa willen doen. Dan is het wel belangrijk dat je goed verzekerd de weg op gaat. Check tevens in je polis of er andere regels gelden bij een ongeval in het buitenland. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.  

4. Meer zelfvertrouwen  

De meeste mensen fietsen wel één of meerdere keren per week. Soms omdat ze geen ander vervoer hebben en andere keren omdat ze gewoon genieten van het uitje. Een fietsvakantie is echter hele andere koek. Het kan een fikse uitdaging zijn om grote doelen voor jezelf te stellen. Hierdoor word je niet alleen uitgedaagd, maar krijgt je zelfvertrouwen het ook voor zijn kiezen. Durf jij op jezelf te vertrouwen dat je dit wel kan? Of ben je bang dat je halverwege de rit de handdoek in de ring gooit?  

Na een geslaagde fietsvakantie zal je merken dat je fysiek en mentaal tot veel meer dingen in staat bent. Dat geeft je zelfvertrouwen een enorme boost!  

X