5 redenen om de fiets te pakken

Er zijn steeds meer auto’s op de weg, blijkt uit cijfers van het CBS. Alleen in Nederland zijn er al bijna 9 miljoen personenauto’s. In 10 jaar tijd is het aantal personenauto’s met bijna 15% toegenomen. Hoog tijd om er een eens blog aan te wijden, want wij, van SportenSpelXL, pleitten ervoor om de fiets te pakken in plaats van de auto. Helemaal als je werkzaam bent in de sportbranche, zoals wij. Wij geven 5 redenen om de auto te laten staan en om de fiets te pakken.

#1 Het is gezonder

Punt. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. De fiets pakken is nu eenmaal gezonder dan met de auto gaan. Je beweegt immers, en bewegen is goed voor je. Zeker als je korte afstanden overbrugt is het verstandig om de fiets te pakken. Ook is het gezonder voor je medemens omdat er minder uitlaatgassen in de lucht zijn.

#2 Denk aan het milieu

Een open deur, maar o-zo waar. De fiets pakken is nu eenmaal beter voor het milieu. De auto heeft een negatieve impact op het milieu. Denk maar eens aan (weer) die uitlaatgassen, die je verspreidt als je de auto pakt. Hup, de fiets op!

#3 Je geeft het goede voorbeeld

Als andere mensen jou veel met de fiets zien gaan, geef je een voorbeeld. Zeker ook voor je leerlingen. Als de docent immers de fietst pakt, zijn zij sneller geneigd om ook de fiets te pakken. Dus laat die auto staan, pak de fiets en geef het goede voorbeeld.

#4 Je bespaart geld

Een auto rijden kan best duur zijn. Denk aan de aanschaf, maar ook aan zaken als een autoverzekering, wegenbelasting en dan nog eens de brandstof en het onderhoud aan je auto. Zeker een verzekering auto kan bij een grote auto best prijzig zijn. De fiets is een stuk goedkoper!

#5 Je voelt je lekkerder op de fiets

Heb jij ook een voldaan gevoel als je een stukje gaat fietsen? Fietsen maakt gelukkig. Hoe fijn is het immers om lekker door te natuur te fietsen en te genieten van het mooie weer?

Genoeg redenen om een keertje de auto te laten staan en om lekker de fiets te pakken. Daar worden wij van SportenSpelXL blij van!

X