Drie oefeningen voor 1,5 meter voetbal

Vanwege de genomen maatregelen door de Nederlandse overheid is het momenteel alleen toegestaan om voetbal te trainen met een afstand van anderhalve meter tussen de spelers. Op de site van de KNVB vind je hiervoor een aantal oefeningen die je zou kunnen doen met je spelers. In dit artikel tonen we je de drie exemplaren die je kunt uitproberen. Het zal nog even duren voordat de competities weer los gaan in ons land, maar eventueel kun je dan op onlinecasinohex.nl weddenschappen gaan zetten. 

4 tegen 1 positiespel in vak

De KNVB heeft bijvoorbeeld een oefening op de site gezet waarvoor je 5 spelers nodig hebt. Hiervan zullen 4 een aanvaller zijn, de resterende speler is een verdediger. De aanvallers moeten de bal naar elkaar toespelen terwijl de verdediger moet proberen om de bal te onderscheppen. Om het moeilijker te maken voor de aanvallers mogen ze de bal alleen maar door een bepaald vak spelen, wat je aan kunt geven met pionnetjes. Ook mag de verdediger natuurlijk alleen maar in zijn eigen vak blijven in verband met de afstand van anderhalve meter.

Pion schieten

Een leuke oefening om de training mee te starten of te eindigen is het schieten van pions. Hierbij verdeel je de spelers in teams van maximaal 4 personen. Twee teams spelen tegen elkaar en krijgen beide vijf grote pionnen die niet verdedigd mogen worden. De spelers moeten de pionnen van de tegenstanders omschieten vanaf de eigen plaats. Het team dat als eerste de pionnen van de tegenstanders omver heeft geschoten is uiteraard de winnaar.

Scoren uit voorzet

Een ander goede oefening is het scoren uit voorzetten. Ook hierbij verdeel je de ploeg weer in teams. Om-en-om geven zij een voorzet op hun ploeggenoot die voor het doel staat. Deze speler moet de bal in één keer uit de lucht scoren, wat lastig wordt gemaakt aangezien er een doelman tussen de palen staat. Hierbij kun je ervoor kiezen om te werken met pionnen die op diverse afstanden van de palen van het doel staan. Als er wordt gescoord dan mag het team na een verdere pion.

X