Handige apps die je kunt gebruiken voor je les!

Er zijn steeds meer apps en programma’s die je kunt gebruiken om je sport- en spelles eenvoudiger te maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Uiteraard vinden we het ook leuk om te horen welke apps jij gebruikt!

Tip 1: Teamshake

Poten, kiezen, loten.. Het maken van teams is niet altijd even eenvoudig. Daar is nu een oplossing voor. Wij gebruiken vaak de app teamshake. Met deze app kan je snel en eerlijk teams maken. Het enige wat je hoef te doen is de namen van de mensen uit je groep in te vullen. Geef aan wie afwezig is en kies het aantal teams en de spelers per team. Schuf vervolgends met je apparaat en de teams worden ingedeeld. Je kunt vervolgens ook nog een tikker kiezen voor bijvoorbeeld een tikspel. Handig toch?

Kenmerken:
Beschikbaar voor: iOS & Android:
Betaald

Tip 2: Hudl Technique

Ben je op zoek naar een app die bewegingen goed kan bestuderen? Dan ben je op zoek naar HUDL technique. Met deze app kun je perfect in beeld brengen wat er fout ging en wat er beter kan. Handig om aan je leerlingen te laten zien. Met 240 frames per seconde en de mogelijkheid om twee video’s tegelijk af te spelen, is deze app een handige toevoeging voor jou. Het heeft daarnaast nog allerlei mogelijkheden zoals opmerkingen te plaatsen, notites maken, markeringen plaatsen en ga zo maar door. Kortom: een must-have!

Kenmerken:
Beschikbaar voor: iOS & Android:
Gratis

Tip 3: Giant Scoreboard

De score bijhouden in de les. Doe je dat nog steeds met een telbord? Ouderwets! Je hebt er een hele handige app voor: Giant scoreboard. Digitaal je score bijhouden. Meer kunnen we er niet over zeggen.

Beschikbaar voor: iOS
Gratis

Tip 4: Excel

Good old Excel, jawel ook die moet er tussenstaan. Excel is immers zo’n handig programma waar je zoveel mee kunt. Van het bijhouden tot voortgang tot het aanmaken van een compleet toernooischema. Excel biedt ongekend veel mogelijkheden. Nadeel is wel dat je enige kennis met hebben van het programma om ermee overweg te kunnen. Het wordt ook veel gebruikt voor de cijferadministratie. Als je Excel in de cloud gebruikt (bijvoorbeeld Office 365 of de spreadsheets-variant van Google) dan kun je dit ook nog eens delen met je collega’s, handig!

Beschikbaar voor: iOS, Android, Windows
Betaald

Internet soms noodzakelijk

Let op, om sommige apps en programma’s te gebruiken heb je wel internet nodig. Je doet er goed aan om te kijken naar goedkoop internet en je goed te laten informeren over de beste internet deals. Met goedkoop internet kan je de hierboven beschreven apps en programma’s goed gebruiken en zal je er optimaal van kunnen genieten

Welke apps gebruik jij voor je gymles?

Uiteraard zijn we benieuwd welke apps jij allemaal gebruikt voor je gymles of je sport- of spelles. Laat het weten in een reactie en wij zullen het bericht aanvullen!

X