Het belang van een leuke gymles

Tegenwoordig zijn kinderen meer geïnteresseerd in computers dan in sport. Ze maken zich te veel zorgen over hun cijfers en toekomst om daadwerkelijk tijd voor zichzelf te hebben om actief te zijn. Het is zaak om kinderen aan het sporten te krijgen. Want hoe krijgen we straks de nieuwe Tess Westers of Sanne Wevers enthousiast voor het sporten?

Er zijn veel voordelen aan het introduceren van gymlessen op scholen. Ten eerste kunnen leerlingen hun energie kwijt en wat tijd doorbrengen met hun klasgenoten. Ten tweede zal het de algehele gezondheid van deze studenten helpen verbeteren en obesitas bij jongere generaties verminderen, een probleem waarmee we vandaag worden geconfronteerd. Ten derde kunnen ze hierdoor nieuwe vaardigheden leren, zoals teamwerk of leiderschap, die hen later in hun leven kunnen helpen wanneer ze gaan solliciteren of naar een hogeschool gaan.

Sterker nog, sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Met de toename van psychische aandoeningen zoals angst en depressie, is het belangrijk dat we verschillende manieren vinden om mensen te helpen hun geestelijke gezondheid te beheren. Het advies is dan ook om kinderen meer te laten bewegen op school. Gymlessen spelen hierin een belangrijke rol!

Daarom is het zaak om kinderen te stimuleren om te sporten. Dat doen we door leuke gymlessen te geven.

Gymles tips

Maar hoe zorg je er nu voor dat een gymles leuk is? Wij geven je een aantal tips:

-Verzin nieuwe oefeningen. Veel docenten doen dezelfde spelletjes en oefeningen. Nieuwe oefeningen en spelletjes zorgen ervoor dat kinderen uitgedaagd worden.

-Gebruik je smartphone in de les. Er zijn diverse apps die je kunnen helpen bij het maken van de les. Vergeet een leuk hoesje voor je telefoon ook niet (tip: bekijk deze smartphonehoesjes). En met een leuke Apple AirTag sleutelhanger is het helemaal af!

– Vraag aan de kinderen wat ze willen doen. Dat geeft altijd leuke inzichten en de kinderen voelen zich betrokken

– Pas de oefeningen aan het niveau van je kinderen. Als de oefeningen te moeilijk zijn, haken kinderen af.

Tips voor ouders

Maar een leuke gymles is niet alleen de opdracht voor een docent.  Ook ouders kunnen bijdragen aan een leuke gymles. Een aantal tips:

– Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen een gezond ontbijt krijgen voordat ze naar school gaan. Want op een lege maag kun je niet goed sporten.

– Ook een gezonde lunch en tussendoortjes zijn erg belangrijk. Het doel is dat kinderen een uitgebalanceerd dieet hebben vanaf het moment dat ze wakker worden tot het moment dat ze’s avonds gaan slapen, dus er moet voldoende voedsel zijn op school en tussen de maaltijden door, zodat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben .

– Kleding die geschikt is voor lichamelijke activiteit is erg belangrijk. Koop goede schoenen en kleding voor je kind.

X