Wie zijn we?

SportenSpelXL is een initiatief van vier enthousiaste sportliefhebbers die het enthousiasme over willen brengen op docenten én leerlingen. Met onze achtergrond op sportgebied, trainerschap en kennis van webtechniek is SportenSpelXL ontstaan. SportenSpelXLis de online plek waar kennis over sport en spel op één centrale plek wordt gebracht en visueel wordt gemaakt. SportenSpelXL bedenkt en produceert content met betrekking tot sport en spel. Daarnaast hebben we ook VolleybalXL.nl en VolleyballXL.com

Het doel

SportenSpelXL heeft als doel om gymdocenten, coaches en begeleiders te voorzien van oefeningen in beeld, om zodoende het bedenken van lessen te vergemakkelijken. Het bedenken van gymoefeningen is voor veel (beginnende) docenten een probleem. Vaak weet men niet hoe te beginnen of is het lastig om überhaupt een oefening op papier te zetten. SportenSpelXLis er voor die docenten die inspiratie nodig hebben of nieuwe ideeën op willen doen.

Enthousiame

Een ander belangrijk doel van SportenSpelXL is om (beginnende) docenten enthousiast te maken voor sporten en spelen, zodat zij dit over kunnen dragen aan hun leerlingen en studenten. SportenSpelXL is namelijk van mening dat sport prachtig is en uit onderzoek blijkt dat steeds minder Nederlandse kinderen sporten of überhaupt buiten spelen. Door middel van leuke en dynamische spelletjes met elkaar te delen, maken we lessen leuker en kinderen enthousiaster!

Dennis

Wim

Reinier

Bart

X