Steeds meer scholen kiezen voor duurzaam

Duurzaam is hot. Zeker gezien het klimaatakkoord van Parijs. Ook scholen kiezen steeds meer voor duurzaam. Wat dat precies inhoudt? Er worden werkgroepen opgetuigd om gezonde leer- en werkomgevingen te creëren voor kinderen. De overheid ondersteunt dit met subsidies, zo zijn er o.a. subsidies te verkijgen voor duurzame, groene schoolpleinen. Ook jouw school kan een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet die je voor jouw school kunt toepassen:

Duurzame schoolpleinen

Zoals eerder gezegd kunnen scholen dus kiezen voor duurzame schoolpleinen. Vaak gaat het dan om zogeheten ‘groene schoolpleinen’ waarbij natuurlijk spelmaterialen geplaatst worden. Daarnaast wordt er gekozen voor duurzame materialen, denk hierbij aan RVS speeltoestellen. Dit zijn speeltoestellen die lange tijd meegaan en daardoor perfect passen in het plaatje van duurzaamheid.

Groene energie

Ook de energie kan duurzaam. Scholen kiezen voor groene energie. Voor scholen kan het handig zijn om energie te vergelijken. Daarmee bespaar je niet alleen op de kosten, maar kan er ook gekozen worden voor een duurzame energieleverancier. Energie vergelijken kan bij een Energie vergelijker online. Dan heb je binnen enkele klikken een compleet overzicht van aanbieders van groene energie. Handig, toch?

Leerlingen milieubewust maken

Ook steeds meer scholen kiezen er voor om hun leerlingen les te geven op het gebied van milieubewust creëren. Hoe ga je om met afval? Welke etenswaren neem je mee? Hoe ga je om met waterverbruik. Voor veel scholen is hier nog veel meer winst te behalen. De overheid speelt hier goed op in, door bijvoorbeeld de week van het water te organiseren.

Hergebruik schoolmateriaal

Moet alles nieuw worden aangekocht? Nee, het hergebruik van schoolmaterialen is een belangrijk uitgangspunt als je duurzaam bezig wilt zijn als school. Denk niet alleen aan boeken, maar ook een inventaris als tafels en stoelen.

Ouders voorlichting geven

Niet alleen voor de kinderen valt er winst te behalen als we over duurzaam praten. Ook voor de ouders liggen er kansen. Stimuleer ouders om hun kinderen op de fiets of lopend naar school te brengen en te halen. Op die manier blijft de auto staan.

Wat doen jullie om je eigen scholen te stimuleren om duurzamer te worden? We lezen het graag in de reacties!

X