Tips voor het kiezen van de juiste sportkleding

Tijdens het sporten wil je natuurlijk kleding dragen die lekker zit. De kleding moet immers ondersteunend zijn aan de sport die je doet. In dit artikel geven we je een aantal handige tips waar je op kunt letten als je nieuwe sportkleding gaat kopen.

Tip 1: Zorg voor kleding die goed ademt

Als eerste is de stof erg belangrijk. Tijdens het sporten, ga ja natuurlijk zweten. Dat doet je lichaam om de warmte tegen te gaan (natuurlijk afkoelingsproces). Het is daarom belangrijk om te kiezen voor kleding die goed ademt. Kleding van het materiaal polyester is dan aan te raden. Vermijd kleding van katoen, want dat is een stof die niet goed ademt. Tegenwoordig is er zelfs sportkleding die bijhoudt of je genoeg hebt gezweet!

Tip 2: Kies kleding die bij je past

Als je gaat sporten is het belangrijk om kleding te kiezen die bij je past. Als je bijvoorbeeld niet houdt van opvallende kleuren, doe je er goed aan om te kiezen voor kleding met neutrale kleuren. Houd je niet van strakke kleding? Kies dan een sportshirt of sportbroek die wat wijder zit. Het is natuurlijk ook erg leuk om je kleding helemaal passend en van jezelf te maken. Je kunt dan kleding bedrukken met bijvoorbeeld je eigen naam of het logo van je bedrijf erop. Het bedrukken van sportkleding wordt ook door veel sportteams gedaan.

Tip 3: Kleding moet ondersteunend zijn

Kleding moet ondersteunend zijn aan de sport die je beoefend. Als je bijvoorbeeld gaat voetballen heb je kleding nodig die niet in de weg zit, maar juist ondersteunend is als je gaat sporten. Als je gaat hardlopen moeten je sokken ondersteunend zijn en niet gaan irriteren. Hier moet je goed rekening mee houden.

Tip 4: De schoenen

Goede schoenen zijn belangrijk om blessures te voorkomen. Per sport heb je andere schoenen nodig en je kunt je natuurlijk laten adviseren door een specialist. We hebben hier al eerder al een artikel aan geschreven, deze kun je hier lezen.

Tip 5: Let op de temperatuur

Het gebeurt nog wel eens dat je luchtige kleding koopt, maar dat het koud buiten is. Je moet dus goed kijken naar welke sport je doet en wat de temperatuur is. Als je bijvoorbeeld gaat fietsen en het is nog geen 10 graden buiten, dan moet je je goed warm aankleden. Als je gaat beachvolleyballen en het is 30 graden, dan wil je natuurlijk luchtige (en zo weinig mogelijk) kleding dragen.

Heb jij nog meer tips voor sportkleding of heb je andere ervaringen? Laat het weten in een reactie.

 

 

 

 

 

 

X