Vijf leuke spellen die je buiten kunt doen

Er is voor een kind in principe niets leuker dan een spel die ze buiten kunnen doen. De hele dag binnen zitten is natuurlijk niets, zoals we de laatste periode wel hebben gemerkt. Dit is natuurlijk niet alleen voor kinderen het geval, maar ook voor hun ouders. Overdag online krasloten doen kan uiteraard best leuk zijn, terwijl het ook nog geld kan opleveren. Toch moet je er zo nu en dan ook eens uit. Je zou bijvoorbeeld één van de onderstaande vijf spellen met je kinderen buiten kunnen doen als je wat tijd over hebt.

Piraterij

Piraterij is een ontzettend leuk spel dat je onder meer kunt doen als warming-up. Het brengt veel plezier bij de spelers, wat natuurlijk het belangrijkst is. Om piraterij te kunnen spelen moet je logischerwijs wel een aantal benodigdheden hebben die je kunt gebruiken. Hierbij kun je denken aan een paar matjes, een aantal ballen en wat banken. Dit wordt gebruikt als het speelveld. Op de mat plaats je een tikker of twee tikkers. Dit is het schip. De andere spelers zijn de piraten en moeten dus het schip, oftewel de mat, aanvallen. Als de tikker een piraat tikt dan ben je automatisch af.

Bommetje

Als je een spel met een doel wilt doen dan is bommetje zonder twijfel een goede keuze. Bij bommetje zal je kind namelijk leren tellen. Bij het spelen van bommetje is het de bedoeling dat alle deelnemers in een cirkel gaan staan. In het midden zit een persoon gehurkt. Hij of zij moet tot twintig tellen. De eerste 10 seconden moeten hardop geteld worden, maar de laatste 10 tellen worden helemaal niet gezegd. Deze telt de persoon dus in zijn of haar hoofd. Bij 20 moet de hurker BOEM schreeuwen. Tegelijkertijd gaat de bal rond in de kring. Degene die de bal heeft bij de 20e tel zal dan moeten gooien, waarna de schreeuwer de bal moet proberen te vangen.

Voetbal

Voetbal is natuurlijk één van de populairste sporten van Nederland. Supersterren als Memphis Depay, Virgil van Dijk en Lieke Martens zijn begonnen op de Nederlandse straten. In de toekomst zou jouw kind ook kunnen behoren tot de absolute top van Europa, maar dan moet hij of zij natuurlijk wel ooit eens beginnen met voetbal. In principe kan je dit samen met hem of haar doen. In de achtertuin heb je mogelijk genoeg ruimte voor een potje. Anders zou je op de oprit of op straat kunnen voetballen. Of in een voetbalkooi als die dichtbij is.

Rupsje

Een ander leuk spel dat buiten gedaan kan worden is rupsje. Hierbij is het doel om zo snel mogelijk een specifieke afstand samen als team af te leggen. Deze afstand moet natuurlijk van tevoren bepaald worden. Voor dit spel zul je een paar pylonen en ballonnen nodig hebben. Hierbij moet je dus een groep maken van de deelnemers, maar ook een aantal verschillende groepen die dan tegen elkaar strijden voor de winst. Je moet tussen de spelers een ballon plaatsen die altijd geklemd moet blijven. Handen mogen hiervoor niet gebruikt worden. Raakt een ballon los? Dan moet het team opnieuw beginnen.

Stoeprandje

Ook kun je ervoor kiezen om een oefening genaamd stoeprandje te spelen met je kinderen. Dit is een eenvoudig spel, terwijl je er ook weinig benodigdheden voor hoeft te gebruiken. Eigenlijk heb je alleen maar een bal nodig en twee stoepranden aan beide kant van de weg. Als dit het geval is dan kun je met zijn tweeën spelen. Jullie gaan beide aan een zijde van de straat staan. Het is dan de bedoeling om de bal op de punt van de stoeprand van de ander te gooien.

X