Waarom goede sportschoenen belangrijk zijn

Naar aanleiding van onze blog over apps die je kunt gebruiken in je les, kregen we via social media een vraag over schoenen tijdens de het sporten en spelen. Goede schoenen zij ontzettend belangrijk voor je voeten. Wanneer mensen gaan hardlopen, voetballen of wandelen is dit besef vaak aanwezig. Maar we zien tijdens sport- en spellessen maar al te vaak dat kinderen geen goede schoenen dragen. Of zelfs helemaal geen schoenen, op de blote voeten dus. En dat is met recht een mishandeling van de voeten van je kind.

Voorkom problemen

Sporten en spelen op slechte schoenen of blote voeten kan problemen geven. Denk aan eelt en blaren, maar ook kunnen er afwijkingen aan voeten ontstaan. Goede schoenen dragen vanaf jongs af aan is erg belangrijk. Daarmee kun je problemen voor laten voorkomen. Ook wanneer een kind platvoeten heeft, is het ontzettend belangrijk om goede sportschoenen aan te schaffen.

Waar moet een goede schoen aan voldoen?

Ieder kind heeft weer andere schoenen nodig. Ook per type sport kan het verschillen wat voor soort schoen je nodig hebt. Als je gaat volleyballen heb je een ander soort schoen nodig dan wanneer je een potje gaat zaalvoetballen.

Maar een gemiddelde schoen voor een sport- of spelles heeft in ieder geval demping nodig. Bij bijvoorbeeld een potje basketbal wordt er veel gesprongen. Daarnaast moeten ze comfortabel zitten, koop ze zeker niet te klein. Schoenen die te klein zijn zorgen vaak voor problemen aan de tenen. Laat je adviseren over welke maat je moet kiezen. Daarnaast moet de hiel van de schoen goed sluiten. Ook de voorvoet mag niet breder zijn dan de schoenen. Daarnaast is het belangrijk dat de tenen vrij kunnen wegen.

Let op: Kinderen groeien, koop daarom op tijd nieuwe schoenen voor je kind! Ook al zijn ze nog niet versleten. Zo voorkom je problemen aan de voeten van je kind.

Besparen op je nieuwe schoenen

Ieder jaar nieuwe schoenen kopen, dat kan flink in de kosten lopen. Gelukkig kun je online profiteren van leuke bespaardeals op schoenen bij een kortingssite. Als je hier op zoek gaat naar een kortingscode kun je tegen een scherpe prijs nieuwe sportschoenen voor je kind lopen. Dat wil jij toch ook?

Alles even op een rijtje

We zetten de belangrijkste inzichten nog even voor je op een rijtje

  • Koop schoenen die niet te klein zijn
  • De voorvoet mag niet breder zijn dan de schoen
  • Kies voor schoenen met een sluitende hiel
  • Koop schoenen die passen bij de sport die gedaan wordt
  • Heeft je kind platvoeten? Laat je dan adviseren over wat voor soort schoenen je moet kopen
  • Koop op tijd nieuwe schoenen als je kind in de groei is
X